dimecres, 27 de febrer de 2008

L'arròs amb llet a ojimetro de la iaia

La meva iaia Joana fa un arròs amb llet bonísssssssissssim. Aquí en teniu la recepta, encara que a mi no em surt igual que a ella, també s'han de tenir en compte les mans de la cuinera, clar...

Necessitem:

  • 1 litre de llet
  • 3 grapats d'arròs
  • 3 cullerades soperes de sucre
  • 1 pell de llimona ben fresca en 2-3 trossets
  • canyella en pols

Posem el sucre i la pell de llimona a la llet.
Posem l'arròs i el fem bullir en la llet fins que sigui cuit. OJO! Hem d'anar remenant continuament per a que no vessi la llet ni s'enganxi l'arròs (es una mica entretingut, però el resultat val la pena) Si mentre cou l'arròs veiem que queda molt espès, sempre som a temps d'afegir-hi una mica més de llet.
Posem l'arròs cuit en plats o bols o tasses (sortiran uns 3 plats guapos) i deixem refredar.
Quan sigui fred, espolsem la canyella (no ho fem abans, perque es barreja la llet i la canyella i queda una mica asquerosin)
Quan posem l'arròs en els plats podem treure la llimona o deixar-la, es com la fava del tortell de reis, a veure a qui li toca :-)

Bon profit!!!

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El arroz con leche a ojímetro de la yaya

Mi abuela Joana hace un arroz con leche riquíiissssssssimo. Aquí tenéis la receta, aunque a mí no me sale igual que a ella, también hay que tener en cuenta las manos de la cocinera, claro...
Necsitamos:

  • 1 litro de leche
  • 3 puñados de arroz
  • 3 cucharadas soperas de azúcar
  • 1 piel de limón bien fresca en 2-3 trocitos
  • canela en polvo

Ponemos el azúcar y la piel del limón en la leche.
Añadimos el arroz y lo hacemos hervir en la leche hasta que esté cocido. OJO! Hemos de remover contínuamte para que no se derrame la leche ni se pegue el arroz (es un poco entretenido, pero el resultado vale la pena). Si mientras cuece el arroz vemos que queda muy espeso, siempre estamos a tiempo de añadir un poco más de leche.
Servimos el arroz en platos o boles o tazas (saldrán unos 3 platos grandes) y dejamos enfriar. Cuando esté frío, espolvoreamos la canela (no antes, porque se mezcla la leche y la canela y queda un pelín asquerosín) Cuando servimos en los platos podemos sacar el limón o dejarlo, es como el haba del roscón de reyes, a ver a quién le toca :-) Buen provecho!!!