divendres, 30 d’octubre del 2009

carbassa carbasseta: Castanyada o Jalouín??

Mireu quina carbasseta he fet sense patró :-)
Només amb la idea que vaig treure de la Chula, i el seu post de tardor.
Aquí a Catalunya, la nit del 31 d'octubre, de sempre, se celebra la festa de la Castanyada: torrem castanyes i mengem panellets (1). Pèro amb la multiculturalitat en què vivim i els aires saxons que venen d'arreu, tot es barreja (el que no té perquè ser dolent) i aquest any celebrarem una Castanyada-de-por!!! o sigui que ens ho passarem pipa menjant panellets i castanyes disfressats de bruixa i envoltats d'aranyes, ratpenats, carbasses i fantasmes uuuuuuuuuuhhhh!! quina poooorrrr!! qualsevol excusa és bona per fer una festa, clar que si!!!


(1) Els panellets són unes pastetes fetes de massapà (bàsicament ametlla+sucre) que porten pinyons, codonyat o més ametlla de decoració... Aquí teniu la primera versió familiar que vam fer una tarda de pluja: de codonyat, de maduixa i de coco... van ser comestibles i tot...
*-*-*-*-*-*
Mirad qué calabacita he hecho sin patrón :-)
Sólo con la idea que saqué de Chula, y su
post de otoño.
Aquí en Catalunya, la noche del 31 de octubre, desde siempre, se celebra la fiesta de la Castañada: asamos castañas y comemos "panellets" (1). Pero con la multiculturalidad en que vivimos y los aires sajones que vienen de todas partes, todo se mezcla (lo que no tiene por que ser malo) y este año celebraremos una Castañada-de-miedo!!! o sea que nos lo pasaremos pipa comiendo panallets i castañas disfrazados de bruja y rodeados de arañas, murciélagos, calabazs y fantasmas uuuuuuuuuuhhhh!! qué miedooooooo!! cualquier excusa es buena para hacer una fiesta, claro que si!!!
(1) Los
panellets son unas pastitas hechas de mazapán (básicamente almedra+azúcar) que llevan piñones, membrillo o más almendra de decoración... Aquí os dejo la primera versión familiar que hicimos en una tarde de lluvia: de membrillo, de fresa y de coco... se dejaron comer y todo...

1 comentari:

  1. Molt xula la carabasseta! Aquí mengem bunyols (genial, per què no puc amb el massapà), i si estan farcits de crema millor que millor. Això sí, me'ls menjaré sense disfressar-me, què de cementeris i coses d'aquestes ja en tinc prou com per a celebrar-ho...

    ResponElimina

Gràcies per deixar-me un comentari.