dilluns, 15 de novembre del 2010

coca de iogurt

La recepta de la coca de iogurt bàsica la vaig aprendre a fer quan feia 8è de bàsica. Tenia 13 anys!!! No sé pas quantes vegades l'hauré cuinat, en diferents presentacions, amb farciment o sense, però amb la mateixa base.

La receta del bizcocho de yogur básica la aprendí cuando estudiaba 8º de básica. Tenía 13 años! No sé cuántas veces ha habré cocinado, en diferentes presentaciones, con relleno o sin, pero la misma base.

Necessitem: / Necesitamos:

  • 1 iogurt natural o de llimona / 1 yogur natural o de limón
  • 2 mesures de sucre (prenem el pot de iogurt com a mesura) / 2 medidas de azúcar (tomamos el bote del yogur como medida)
  • 3 mesures de farina / 3 medidas de harina
  • 1/2 mesura d'oli / 1/2 medida de aceite
  • 3 ous / 3 huevos
  • 1 sobre de llevat / 1 sobre de levadura
  • 1 polsim de sal / 1 pellizco de sal
  • ratlladura de llimona (us confesso que me la salto, ups) / rayadura de limón (os confieso que me la salto, ups)
Ho anem remenant tot i quan no hi ha grumolls i el llevat comença a fer bombolletes ho posem en un motlle (si no és de silicona, l'haurem d'untar amb mantega perque no s'enganxi) i al forn uns 30 minuts. El punxem per saber si és cuit i el deixem refredar.
Lo mezclamos todo y cuando no hay grumos y la levadura empieza a hacer burbujitas lo ponemos en un molde (si no es de silicona, lo untamos con mantequilla para que no se pegue) y al horno unos 30 minutos. Lo pinchamos para saber si está a punto y lo dejamos enfriar.

Aquesta "cosa" negra que surt a la foto, es que una part de la massa la vaig barrejar amb xocolata fosa amb mantega i hi vaig fer un dibuix sense acabar de barrejar les dues masses, en coure, el brioix queda de dos colors...
Esta "cosa" negra que sale en la foto, es que una parte de la masa la mezclé con chocolate fundido con mantequilla e hice un dibujo sin acabar de mezclar las dos masas, al cocer, el bizcocho queda de dos colores...


Una mica de sucre en pols per sobre i ... per molts anys!!!!
Un poco de azúcar lustre por encima y.... felicidades!!!

4 comentaris:

  1. Si , jo també l'he fet moltes vegades, i sempre surt be, es una recepte molt agraida. roser

    ResponElimina
  2. Penso, que tots hem entrat per primera vegada a la cuina a fer aquesta coca, és fàcil de fer, però alhora és bonísima i vistosa. Ho te tot aquesta coca, la teva és de cine!!

    ResponElimina
  3. Hola Sonieta! M'agrada el teu blog, hi tornaré aviat :)

    ResponElimina
  4. Aquí li diguem coca boba (potser per lo senzilla de fer), està molt bona! En comptes d'untar el motlle de mantega el que faig és posar-li un paper de forn, i així no he de gastar mantega, que no solc tindre a casa. I per dalt, sucre i canyella, i fa una oloreta... mmm :-)
    Pero la teua m'agrada més! Per molts anys!

    ResponElimina

Gràcies per deixar-me un comentari.