dimarts, 25 de març de 2008

crema de sant josep

la meva iaia josefina, sempre feia crema en el dia del seu sant. La seva recepta era... per dir-ho d'alguna manera... molt contundent. He estat buscant per internet una versió més lleugera, a la plaça també me n'han donat una recepta... al final n'he fet la meva versió... a casa ha agradat, fins i tot a l'altra iaia (la joana, la propietària de l'arròs amb llet). Aquí teniu el que vaig cuinar:

  • 1 litre de llet + 1 rajolí per desfer-hi el midó
  • 250 gr. de sucre (bona mida)
  • 8 rovells d'ou
  • la pela d'una llimona
  • una branqueta de canyella
  • 60 gr. de midó

Fem bullir la llet amb la llimona i la canyella. Deixem refredar. Treiem la llimona i la canyella.

Deixatem els rovells d'ou amb el sucre.

Desfem el midó en una tasseta amb llet freda. Que no quedin grumolls.

Tornem a posar la llet al foc i hi afegim els rovells amb el sucre, i la llet amb el midó. Remenem sense parar fins que comenci a espessir i arrenqui el bull.

Posem en una plata (o en platetes individuals) i tapem a pell amb paper film.

Deixem refredar i una vegada freda, conservem a la nevera. A mi no m'agrada cremada aquesta crema, tot són preferències...

i la pregunta del milió és: Que coi es fa amb tantes clares?? a casa en vam aprofitar unes quantes per fer un remenat, però he de reconèixer que també en vaig haver de llençar... se'm van fer mal bé...

*-*-*-*-*-*

mi abuela Josefina, siempre hacía crema en el día de su santo. Su receta era... por decirlo de alguna manera... muy contundente. He estado buscando por internet una versión más ligera, en el mercado también me han dado una receta... al final he hecho mi versión, en casa ha gustado, incluso a mi otra abuela (Joana, la propietaria del arroz con leche.) Aquí tenéis lo que cociné:

  • 1 litro de leche + 1 chorrito para deshacer el almidón
  • 250 gr de azúcar (buena medida)
  • 8 yemas de huevo
  • la piel de un limón
  • 1 ramita de canela
  • 60 gr. de almidón

Hervimos la leche con el limón y la canela. Dejamos enfriar. Sacamos el limón y la canela.
Batimos los huevos en una tacita con leche fría. Que no queden grumos.
Volvemos a poner la leche en el fuego y añadimos las yemas con el azúcar, y la leche con el almidón. Removemos sin parar hasta que empiece a espesar y a hervir.
Ponemos en una plata (o en platitos individuales) y tapamos a piel con papel film.
Dejamos enfriar y una vez fría, conservamos en la nevera. A mi no me gusta con el azúcar quemado esta crema, todo son preferencias...
Y la pregunta del millón es: ¿Qué caray se hace con tantas claras?? en casa aprovechamos unas cuantas para hacer un revoltillo, pero he de reconocer que también tuve que tirar... se me estropearon...